Programmér din t-shirt: ITU’s første workshop om e-tekstiler for gymnasielever

ITU’s første workshop om e-tekstiler for gymnasieelever var en succes. Eleverne fik undervisning i softwareudvikling krydret med kreative aktiviteter, der rakte ud over skærmen.

Uddannelsewearablesbørn og ungeInstitut for Digital Design

Praktiske aktiviteter med elektroniske tekstiler og ’wearable’-teknologier bliver i stigende grad brugt til at vækkes unges interessere for kodning og digitalt design.

I slutningen af ​​april afholdte ITU en intensiv workshop for 22 kvindelige gymnasieelever fra Virum Gymnasium. I løbet af kun fem timer var eleverne i stand til at lave funktionsdygtige wearables ved hjælp af Lilypad Arduino, en mikrocontroller designet til at kunne integreres i e-tekstiler.

e-tekstiler.

e-tekstiler på ITU.

Interaktivt tøj
Efter en introduktion til de mange forskellige anvendelser af it i den fysiske verden - ikke mindst indenfor kunst og design – fik eleverne undervisning i input- og output-enheder, såvel som algoritmer.

Eleverne lærte at kode ved hjælp af Arduino-softwaren, og i de sidste to timer af workshoppen kreerede de deres egne interaktive beklædningsgenstande. Det resulterede i alt lige fra LED-lysinstallationer på de medbragte t-shirts til totale forvandlinger af tøjet til fx hatte.

Kombination af mandlige og kvindelige domæner
E-tekstiler kombinerer to domæner, der har udviklet stærke kønsassociationer: syning og tekstiler, som er ofte forbundet med noget feminint og softwareudvikling, som ofte er forbundet med mænd.

Formålet med workshoppen at demonstrere anvendeligheden af programmering i mange forskellige sammenhænge ved at forene disse to felter.

ITU planlægger at gentage workshoppen for gymnasieklasser, der er interesserede i at udforske mulighederne ved ​​wearables og Internet og Things. Både mænd og kvinder er velkomne. Kontakt venligst Valeria Borsotti for yderligere information.

Workshoppen blev afholdt af Mai Agerlin Christensen, Thomas Sandahl Christensen og Victor Bayer Permild, alle nuværende eller tidligere studerende på Digitale Medier og Design.

Mere information

Valeria Borsotti, videnskabelig assistent, telefon +45 7218 5229, email vbor@itu.dk

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk