Nyt ErhvervsPhD-projekt skal omsætte big data til brugbar viden

Et nyt forskningssamarbejde mellem ITU og Industriens Uddannelser skal undersøge, hvordan organisationer kan gøre big data tilgængelig og anvendelig, også for folk uden en universitetsgrad i datalogi.

Institut for DatalogiForskningSamarbejderbig dataYvonne DittricherhvervsPhD

De fleste erhvervsfolk ved efterhånden, at big data kan give indsigt i forretningen og inspiration til nye services og produkter. Men for medarbejdere, der ikke lige har dataanalyse som spidskompetence, kan det være en udfordring at finde potentialerne i virksomhedens data. Så hvordan kan organisationer rent faktisk anvende og udnytte al den data, de indsamler?

Det spørgsmål er udgangspunktet for det nye ErhvervsPhD-projekt ’Service Design for Big Data’. I projektet skal ErhvervsPhD Cathrine Seidelin udvikle designmetoder, der kan understøtte Industriens Uddannelsers brug af data til udvikling af uddannelser. Projektet har blandt andet til formål at klæde organisationen på til at kunne identificere og inkorporere relevante datakilder kontinuerligt i forbindelse med udvikling af eksisterende og nye services. 

ErhvervsPhD projekt ITU og IU.
Fra venstre: Vejlederne Erik Grönvall og Yvonne Dittrich, lektorer ved ITU, Cathrine Seidelin, ErhvervsPhD-studerende, og Henrik Amdi Madsen, direktør i Industriens Uddannelser.
Cathrine Seidelin er nyudklækket kandidat i Digital Management & Innovation fra IT-Universitetet, og det nye projekt kommer til at bygge ovenpå hendes speciale herfra.

”Jeg ser frem til at bygge videre på mit speciale og undersøge, hvordan en organisation som Industriens Uddannelser kontinuerligt kan udvikle sine services, blandt andet ved øget forståelse og anvendelse af mange typer af både internt og eksternt genererede data. Jeg håber, at det her innovative projekt vil bidrage til, at big data kan blive mere tilgængelig i hele organisationen,” siger hun.

Ambitiøst og innovativt projekt
Direktør i Industriens Uddannelser Henrik Amdi Madsen ser mange muligheder i samarbejdet.

”Projektet er ikke alene ambitiøst og innovativt, men også dybt interessant for en organisation som Industriens Uddannelser. De måder vi tænker og udvikler uddannelser, digitale services og målretter indsatser på, kan, med den rette viden og håndtering af denne, blive mere præcise og gavnlige og derved skabe større værdi,” siger han.

Også vejleder Yvonne Dittrich, lektor på ITU, ser stort potentiale i projektet.

”Der tales meget om det store potentiale i big data. Men ser vi på den nuværende litteratur, så virker det til, at man skal være ekspert i anvendt matematik, før du kan få noget ud af de store mængder af data. Udfordringen består i at finde ud af, hvordan man eksempelvis giver specialister brugbar adgang til data, så det skaber værdi i det daglige arbejde,” siger hun.

Mere information

Yvonne Dittrich, lektor, telefon +45 7218 5177, email ydi@itu.dk

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk